Nyheter Region Värmland

Gravida kvinnor och nyblivna mammor ger vård och bemötande gott betyg

722 kvinnor hittills i Region Värmland har genom Graviditetsenkäten delat med sig av erfarenheter från barnmorskemottagningar och förlossningsvården – de allra flesta är nöjda.

Samarbete nyckel för att nå särskilt utsatta med vaccinerbjudande

Vaccinationsviljan i Värmland är hög. Det finns dock grupper som är särskilt svåra att nå med erbjudande om vaccin mot covid-19. I Filipstad har ett flexibelt arbetssätt och nära samarbete med kommunen varit nyckeln till framgång.

Nu är mottagningen för patienter med postcovid öppen

På måndagen öppnades den nya mottagningen för patienter med postcovid på Centralsjukhuset i Karlstad (CSK). Mottagningen är en del i Region Värmlands arbete för att kunna ta emot och behandla patienter som har besvär efter att ha varit sjuka i covid-19.

Nu öppnar bokningen för vaccin mot covid-19 för personer som är över 45 år

I dag måndag öppnar bokningen för vaccinering mot covid-19 för personer som är 45 år eller äldre.

Felaktigt sms

Idag, fredag 4 juni kl 12, skickades ett felaktigt påminnelsesms ut till personer som har en bokad tid inom regionens röntgenverksamhet de närmaste dagarna. Sms:et innehåller en kallelse till så kallad PET CT vid Universitetssjukhuset i Örebro. Personer som fått sms:et kan bortse från det. Det är den tid, plats och typ av undersökning som anges på papperskallelsen alternativt angavs i telefonkallelsen som gäller.

Tillfälligt ätstödteam under sommaren

Är du legitimerad sjuksköterska och vill få möjlighet att hjälpa unga människor med svåra ätstörningar? Då ska du söka till det tillfälliga ätstödsteam som Region Värmland startar upp under sommaren.

Nu införs en åldersspärr i e-tjänsten för tidsbokning för fas 4

Från och med fredagen den 21 maj 2021 införs en åldersspärr på tidsbokningen för vaccination mot covid-19 i e-tjänsterna. Det för att underlätta för alla att boka sig rätt.

Personer över 50 år kan boka vaccination mot covid-19

I dag måndag öppnar bokningen för vaccinering mot covid-19 för personer som är 50 år eller äldre.

Vädjan om fortsatt försiktighet trots minskad smittspridning

Smittspridningen och antalet bekräftade fall fortsätter att minska i Värmland. Men trycket på hälso- och sjukvården är fortfarande högt. Smittskydd Värmland och Region Värmland vädjar därför om fortsatt försiktighet.

Covid-19 - rekommendation till idrottsföreningar i Värmland att avvakta enstaka matcher och tävlingar utomhus för barn födda 2002 eller senare

Den 28 april beslutade Folkhälsomyndigheten om en ändring i de allmänna råden för idrott, kultur och fritid i Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd (HSLF-FS 2020:12) om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19.

Personer yngre än 65 år kan välja Astra Zenecas vaccin för dos 2

Den som är yngre än 65 år och vaccinerats med en dos av Astra Zenecas vaccin Vaxzevria kommer att få sin andra dos från ett annat vaccin efter rekommendation från Folkhälsomyndigheten. De som vill kan fortsätta med en andra dos av samma vaccin efter nytt besked från Folkhälsomyndigheten.

Regionens resultat i  regeringssatsningen Kvinnors hälsa och förlossningsvård

Trots ett år av pandemi visar satsningen på Kvinnors hälsa och förlossningsvården goda resultat. I rapporten ”Regionernas insatser för kvinnors hälsa 2020” från Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) redovisas de drygt 400 insatser som regionerna gjort inom ramen för satsningen under det gångna året.

Detta gäller för dig som är under 65 år och fått dos 1 av Astra Zenecas vaccin mot covid-19

Folkhälsomyndigheten har beslutat att Astra Zenecas vaccin mot covid-19 endast ska ges till personer som är 65 år eller äldre. Du som är under 65 år och redan fått dos 1 får dos 2 av annat godkänt vaccin. Tid bokas åt dig och meddelas via 1177.se samt brev.

Okej att krama barnbarnen, men med stor försiktighet

Det är okej att krama barnbarnen om man träffas i liten krets och är symtomfri och samtidigt fortsätter hålla avstånd när man rör sig i samhället i övrigt. Det meddelar nu Smittskydd Värmland efter att ha sett över Folkhälsomyndighetens anpassade rekommendationer för vaccinerade.

Nu öppnas nya provtagningsstationer på flera orter

På flera orter är det mycket högt tryck på egenprovtagningen för covid-19. För att öka tillgängligheten till provtagningen öppnas inom den närmaste tiden flera nya provtagningsstationer.

Norsk gränshandel glödhet innan pandemin - omsatte 28 miljarder

Coronapandemin har slagit stenhårt mot gränshandeln. För många har 95 procent av försäljningen försvunnit. Nya siffror visar att norska gränshandeln omsatte 27,9 miljarder och skapade hela 7 200 arbetstillfällen innan pandemin över en natt lade en våt filt över försäljningen.

Högt tryck på provtagningen för covid-19

Just nu är det många som provtar sig för covid-19. Det är bra att alla som får symtom provtar sig så att smittade hittas och fortsatt smittspridning kan hejdas. Och det är bra om så många som möjligt använder egenprovtagning.

Viktig information till dig som kontaktar oss via telefon

Vid telefonkontakt med Region Värmland ska 010-telefonnummer användas. Tidigare telefonnummer är stängda.

Aldrig har så många sökt Drömsommarjobbet

Vid midnatt den 21 mars gick ansökningstiden ut för Region Värmlands Drömsommarjobbet 2021. Då hade hela 195 ansökningar inkommit, vilket är nytt rekord.

Fas 1 av vaccineringen mot covid-19 genomförd

Nu är den första fasen av vaccineringen mot covid-19 avklarad. – Det är glädjande, och ett delmål på vägen där vi och de värmländska kommunerna har samarbetat mycket bra, säger Anders Nordmark, vaccinationssamordnare i Region Värmland.

Tillbaka till Regionvarmland