Ungdomsmottagningen finns i appen hela sommaren

Du kan träffa barnmorska Gunilla och hennes kollegor på ungdomsmottagningen i appen Region Värmland hela sommaren.

Ungdomsmottagningen finns i appen hela sommaren

Hallå där Gunilla Evensson, du är barnmorska och arbetar på en ungdomsmottagning. Hur gör man när man behöver kontakt med ungdomsmottagningen i sommar?

– Det går bra att kolla in aktuella öppettider till sin ungdomsmottagning på umo.se eller 1177.se. Det smartaste sättet är förstås att ha appen Region Värmland. Där kan man träffa oss på ungdomsmottagningen Värmland vardagar hela sommaren.

Vilken hjälp kan man få genom appen?

– Där kan du få hjälp med det mesta som man faktiskt kan göra på en ungdomsmottagning. Man kan få hjälp med frågor om kroppen, om sex eller hjälp om man haft oskyddad sex. Vi kan hjälpa till att hitta lösningar för graviditetstest eller tester för könssjukdomar. Vi kan såklart förnya recept för preventivmedel.

– För många innebär sommaren att man inte har det så bra, mycket stress och oro. Hos oss kan man få råd och stöd kring måendet och hjälp vid sömnsvårigheter. Om man har blivit utsatt eller kränkt kan man kontakta oss.

– Det behöver inte vara så stora grejer för att ta kontakt med oss. Det kan vara något som hänt där det kan räcka med att prata med någon utomstående.

Är det något som är bra att tänka på när man ska kontakta er via appen?

– Ja, välj ett ställe att vara på där du känner dig trygg och kan prata fritt. Vi har haft samtal i husbilar och i parker. Man måste inte ha kameran på, det fungerar att prata utan kamera om man hellre vill det. Det finns också möjlighet att chatta för den som hellre vill det.

Vad är det viktigaste budskapet du vill förmedla till unga inför sommaren?

–Det finns inga frågor som är för stora eller små. Vi är någon att prata med och kan hjälpa till på vägen. Vi har full sekretess och inga samtal med oss spelas in.

– Vi finns här i sommar. Våga kontakta oss när du behöver!

Tillbaka till Nyheter Region Värmland