Singer-songwriter

Kursen Singer-songwriter ingår i Musiklinjen och vänder sig till dig som skriver egen musik och vill utveckla ditt skrivande samt ditt musikaliska och sceniska uttryck.

Utbildningsort: Ingesund, Arvika
Kurstyp: Särskild kurs
Längd: 1 år
Studietakt: 100 %
Start: Augusti
Sista ansökningsdag: 15 april.
Sena ansökningar behandlas i mån av plats.
Internat: Ja
Intervju- och informationsdag: Vecka 18
Antagning: Du kallas till en intervju.

Intervjuer/Spelprov 2021:
Med anledning av Coronapandemin kommer intervjuerna/spelprovet inte att ske på plats på Ingesund som det brukar vara. I stället kommer interjuverna/spelprovet att ske digitalt,

singersongwriter ingesunds folkhögskola

Tillsammans med andra får du möjlighet att utvecklas inom låtskriveri, scenisk beredskap, instrumentkännedom, vistolkning, röst och kropp. Under året blir du en del av många mindre och större scensammanhang - både som solist och i ensembler. Du får erfarenhet av att arrangera och medverka på musikcaféer, konserter och andra sceniska projekt.
Du har även ämnen tillsammans med de övriga musikutbildningarna, som t ex kör, musikteori och bruksinstrument (gitarr eller piano) samt tillval där du får möjlighet att prova ämnen som ingår i de andra av musiklinjens kurser.

Självstudier, temadagar och friluftsdagar ingår också i ditt ordinarie schema. Du har tillgång till skolans lokaler även utanför ordinarie skoltid.
Undervisningen sker främst i grupp och individuella uppgifter varvas med samarbeten.

Ansökan och antagning

Varje år antas cirka 12 personer på Singer-songwriter. Ambitionen är att skapa en dynamisk grupp utifrån olika personligheter.

Alla sökande blir kallade till en intervju- och informationsdag. Dagen innehåller en individuell intervju samt en gruppövning i sång och rörelse.
Du ska även framföra en egenskriven låt eller en tolkning på max tre minuter, inför lärare på musiklinjen.
Du som deltar vid intervju- och informationsdagen blir prioriterad vid antagningen.

Baserat på din ansökan och ditt deltagande på intervju- och informationsdagen bedömer vi:

• Ambitions- och motivationsnivå
  • Utvecklingspotential
  • Vilja att bidra till gruppen
  • Om vi kan möta upp dina behov och förväntningar

Utbildningens innehåll

Följande ämnen ingår i utbildningen:

• Låtskriveri
  • Ensemble
  • Låttolkning
  • Musiklyssning
  • Strukturlyssning
  • Kör
  • Musikteori
  • Bruksgitarr eller brukspiano

Intervju med kursdeltagaren Hanna Sahlberg

Varför sökte du till Ingesunds folkhögskola?
För mig blev det väldigt spontant. Jag har alltid drömt om att göra något med musiken men kanske inte tagit det riktigt på allvar, men i frustrationen över mitt jobb så blev det någon tisdagkväll där i våras då jag satt och skickade iväg en ansökan. Varför det just blev Ingesund var för att allt bara kändes så rätt, läget var fint och när jag läste på om singer-songwriter kursen så kändes den som en seriös och kul linje. Men gick mest på magkänsla och den sa JA.

Vad har kursen gett dig?
Singer-songwriter kursen har gett mig mer än vad jag kunnat ana den där kvällen när jag sökte. Har gjort fler låtar än jag någonsin gjort och funnit mig själv på ett sätt jag inte tror jag skulle kunnat göra utan detta året på Ingesund, både musikaliskt och personligt. Har fått spendera detta året med så otroligt fina människor som jag fått växa tillsammans med, för man har inte bara märkt av ens egna utveckling utan också fått följa klasskamraternas utveckling. Detta året har också gett mig en tro på mig själv, att jag klarar av och kan mer saker än vad jag trott. Det finns så mycket möjligheter om man bara vågar se dem och ta dem på allvar.

Beskriv Ingesunds folkhögskola med tre ord:
Hoppfull, ödmjuk och kul.

Vad har du för framtidsvisioner?
Min plan är väl att försöka ta mina musikdrömmar på allvar. Jag börjar där och så får vi se vart det leder. Tror jag ska fortsätta gå på magkänsla precis så som jag gjorde när jag sökte till Ingesund, för det blev ju himla bra!