Nyheter Klarälvdalens folkhögskola

Att studera på distans

Deltagaren Carolina berättar om hur det är att studera under en pandemi och på distans istället för på plats. Läs här eller lyssna på avsnitt 2 i vår podcast - Att ställa om till distansstudier under en pandemi.

Nytt regeringsbeslut ger fler möjlighet att testa studier på folkhögskola

Nu i november träder regeringens beslut om att fler ska få aktivitetsstöd för studier via Arbetsförmedlingen i kraft. Det innebär att fler kommer att få möjlighet att testa på att börja studera, utan att behöva ta studielån.

Klarälvdalens folkhögskola startar podd

Nu släpper vi skolans nya podd. Följ den för att få inspiration och inblick i skolans och deltagarnas vardag och upplevelser. Lyssna på första avsnittet redan idag!

Sök till vårens kurser

Dags att söka till våra kurser som börjar på vårterminen.

Vår nya utbildning Skogsguide

Gör en djupdykning i Finnskogens natur och kultur och utbilda dig till skogsguide.

Dags för höstens kursstarter

Måndag den 17 augusti så önskar vi gamla och nya deltagare varmt välkomna.

Trevlig sommar!

Nu i sommartider är det enbart Självhushållningskursen som jobbar på med glatt mod. Håll i och håll ut i sommar så ses vi andra igen den 17 augusti. Då kommer vi omsorgsfullt att återgå från distansundervisning till närstudier. Ta hand om er.

Om skolans studier i sommar och under hösten

Region Värmlands folkhögskolor följer myndigheternas och folkbildningsrådets rekommendationer för att minska smittspridningen av Covid-19. Den 15 juni lättar restriktionerna för gymnasie- och vuxenutbildningarna i Sverige och skolan kommer omsorgsfullt att återgå till närstudier.

Hur funkar folkhögskolornas pedagogik på distans?

Den frågan fick vår deltagare William svara på i den aktuella tv-podden från UR Skola hemma - experterna.

Dags att söka höstens kurser

Sista ansökningsdag för höstens kurser är den 15 april.

Coronaviruset – Frågor och svar om skolans anpassningar

[Uppdaterad 13 november] Här har vi samlat frågor och svar gällande de anpassningar som görs på grund av coronaviruset. Innehållet uppdateras kontinuerligt utifrån de åtgärder som tas för att minska smittorisken.

Anpassad undervisning

Under rådande omständigheter och utifrån regeringens rekommendation kommer skolan anpassa sina utbildningar till distansstudier.

Klädbytardag - inställt!

Den 28 mars är det Sveriges största klädbytardag, Nordic Swap Day och Earth Hour. Klarälvdalens folkhögskola samarbetar med Naturskyddsföreningen i Torsby. Den gemensamma aktiviteten med klädbytardag är dock inställd.

Den 5 mars får vi nya telefonnummer

Från den 5 mars ingår vi i Region Värmlands gemensamma telefonväxel och byter till 010-nummer.

Augustprisvinnaren Marit Kapla håller sommarkurs på Klarälvdalens folkhögskola

Augustprisade författaren Marit Kapla kommer att hålla en skrivarkurs på Klarälvdalens folkhögskola i sommar.

Projekt om Finnskogen skapar utbildning

Som en del i det pågående projektet Skogsliv finns det inom kort möjlighet att utbilda sig till skogsguide på Klarälvdalens folkhögskola.

Julavslutning

Vi önskar alla studerande en riktigt god jul och välkomna till julavslutning fredagen den 20 december, i Stöllet.

Projekt ska rädda Finnskogens berättelser för framtiden

Klarälvdalens folkhögskola har fått projektmedel för att samla in nya berättelser om Finnskogens natur och kultur. – Det är en viktig satsning för att uppmärksamma och bevara Finnskogskulturen, säger Lisa Carlsson, projektledare för Skogsliv.

Höstens stora mässor

Nu är det dags för Kunskap & framtid i Göteborg samt Saco-mässan i Stockholm. Varmt välkommen till vår monter.

Konferens om hållbar utveckling av skog

Idag konkurrerar olika intressen om skogen – papper- och massaindustrin, turism, jakt och bärplockare är några exempel. För att möjliggöra och driva en hållbar utveckling kan en kartläggning av skogens värde för olika aktörer och intressen vara en väg framåt. Ta chansen att under en eftermiddag få veta mer om skogens värde för människor som vistas i Norra Klarälvsdalen.

Tillbaka till Klarälvdalens folkhögskola