Nyheter Klarälvdalens folkhögskola

Gå in via en portal till själhushållarens värld i Rottneros park

Ett gäng studerande från kursen självhushållning har nu gjort en egen idéträdgård som går att besöka på Rottneros park under sommaren.

Trevlig sommar

Vård- och omsorgskursen certifierad av Vård- och omsorgscollege

Vår utbildning vård och omsorg är från och med våren 2021 en del av Vård- och omsorgscollege. Det är en certifierad samverkan som är en kvalitetsstämpel för jobb och utbildning inom vård och omsorg.

Välkommen på ljudvandring med Riksteatern

Vad känner du när du tänker på framtiden? Vad händer när du rör dig genom den? Riksteatern bjuder in till en GPS-programmerad ljudpromenad i landsomfattande format. Tisdag 25 maj går promenaden genom Stöllet, du som kursdeltagare är välkommen att delta.

Dags att söka höstens kurser

Sista ansökningsdag för höstens kurser är den 15 april.

Välkommen på digital utbildningsmässa 10 mars

Onsdag den 10 mars är folkhögskolorna med på en digital utbildningsmässa. Där kommer vi att presentera våra allmänna kurser och hur det är att studera hos oss. Utbildningsmässan är anordnad av Samspelet och att den riktar sig till dig som kanske behöver extra stöd eller motivation för att komma igång med dina studier.

Augustprisvinnaren Marit Kapla håller digital sommarkurs på Klarälvdalens folkhögskola

Augustprisade författaren Marit Kapla kommer att hålla en digital skrivarkurs på Klarälvdalens folkhögskola i sommar.

Nu stänger vi de gamla numren

För ett år sedan bytte hela Region Värmland till 010-telefonnummer. Hittills har våra tidigare och våra nya telefonnummer fungerat parallellt, men nu på söndag den 28 februari stänger vi de gamla numren för gott.

Vårterminen startar 11 januari

Välkomna till vårterminens studier den 11 januari. De kommer att ske både på distans och på plats.

God jul och gott nytt år!

Vi ses igen 2021. Välkomna till ny termin och nya studier den 11 januari.

Att studera på distans

Deltagaren Carolina berättar om hur det är att studera under en pandemi och på distans istället för på plats. Läs här eller lyssna på avsnitt 2 i vår podcast - Att ställa om till distansstudier under en pandemi.

Nytt regeringsbeslut ger fler möjlighet att testa studier på folkhögskola

Nu i november träder regeringens beslut om att fler ska få aktivitetsstöd för studier via Arbetsförmedlingen i kraft. Det innebär att fler kommer att få möjlighet att testa på att börja studera, utan att behöva ta studielån.

Klarälvdalens folkhögskola startar podd

Nu släpper vi skolans nya podd. Följ den för att få inspiration och inblick i skolans och deltagarnas vardag och upplevelser. Lyssna på första avsnittet redan idag!

Sök till vårens kurser

Dags att söka till våra kurser som börjar på vårterminen.

Vår nya utbildning Skogsguide

Gör en djupdykning i Finnskogens natur och kultur och utbilda dig till skogsguide.

Dags för höstens kursstarter

Måndag den 17 augusti så önskar vi gamla och nya deltagare varmt välkomna.

Trevlig sommar!

Nu i sommartider är det enbart Självhushållningskursen som jobbar på med glatt mod. Håll i och håll ut i sommar så ses vi andra igen den 17 augusti. Då kommer vi omsorgsfullt att återgå från distansundervisning till närstudier. Ta hand om er.

Om skolans studier i sommar och under hösten

Region Värmlands folkhögskolor följer myndigheternas och folkbildningsrådets rekommendationer för att minska smittspridningen av Covid-19. Den 15 juni lättar restriktionerna för gymnasie- och vuxenutbildningarna i Sverige och skolan kommer omsorgsfullt att återgå till närstudier.

Hur funkar folkhögskolornas pedagogik på distans?

Den frågan fick vår deltagare William svara på i den aktuella tv-podden från UR Skola hemma - experterna.

Dags att söka höstens kurser

Sista ansökningsdag för höstens kurser är den 15 april.

Tillbaka till Klarälvdalens folkhögskola