Allmän kurs och andra förberedande kurser

På vår skola kan du studera för att förbereda dig för vidare studier. Det kan handla om att studera klart grundskolan eller gymnasiet med en Allmän kurs eller att som nyanländ till Sverige studera en etableringskurs.

Allmän kurs

På vår Allmän kurs studerar du för att få grundskole- eller gymnasiebehörighet. Kurstiden är mellan ett till tre år beroende på hur mycket förkunskaper du har.

Allmän kurs - distans

På vår Allmän kurs studerar du för att få grundskole- eller gymnasiebehörighet. Kurstiden är mellan ett till tre år beroende på hur mycket förkunskaper du har och går helt på distans.

SMF (Studiemotiverande folkhögskolestudier)

Vi har även SMF för de som vill prova på att studera. På denna kurs kan du repetera gymnasiegemensamma ämnen, träna studieteknik och pröva andra aktiviteter. Du får även personlig studievägledning för att på bästa sätt bli lotsad vidare till fortsatta studier. Oftas går du från denna kurs vidare till en Allmän kurs.

Collegeåret

Collegeåret är ett förberedande år innan du börjar studera på högskolenivå. Du kan komplettera enstaka behörigheter som är nödvändiga för högre studier, eller fräscha upp gamla kunskaper. Collegeåret är ett samarbete mellan Karlstads universitet och Region Värmlands folkhögskolor, samt vissa kommuners vuxenutbildningar. Du som fullföljt Collegeåret med godkänt resultat kan få viss förtur på program och kurser på Karlstads universitet.