Skaffa behörighet med distansstudier

Läs klart gymnasiet hos oss - på distans. Ett flexibelt och smidigt sätt att studera.

Utbildningsort: Distans
Kurstyp: Behörighetsgivande kurs
Längd: 1 – 3 år
Studietakt: 100 % eller 50%
Start: Augusti och januari
Studiestödsnivå CSN:Gymnasienivå

Sista ansökningsdag: 15 april och 1 november
(Sena ansökningar behandlas i mån av plats.)

Kursen är full! Välkommen att söka till ht 2021 ansökningstid 15 april

Klicka här för att ansöka

Gymnasiebehörighet på distans

Det här är en Allmän kurs där du studerar för att få gymnasiebehörighet. Kurstiden är mellan ett till tre år beroende på hur mycket förkunskaper du har. Du kan läsa in behörighet för att kunna studera vidare på yrkeshögskola eller universitet.

Flexibla studier på distans

För att studera på distans krävs det att du har tillgång till dator, internetuppkoppling, webbkamera och headset. Det är en friare studieform som kräver självdisciplin men samtidigt erbjuder stor flexibilitet. Du studerar hemifrån och kommunicerar med dina studiekamrater och din lärare via din dator.

Närträffar

Närträffar kan förekomma.

Att studera på folkhögskola

Allmän kurs på gymnasienivå finns på alla folkhögskolor. Du börjar på den nivå du befinner dig och har goda möjligheter att påverka såväl innehåll som arbetssätt. Du får ett behörighetsintyg som du sedan kan använda för att kunna studera vidare.

Här kan du läsa om folkhögskolornas behörighetsintyg

Vilka slags studier passar dina behov?

Folkhögskolan har flexibla och anpassningsbara vuxenstudier. Kontakta oss om du har några frågor så hjälper vi dig hitta vår bästa lösning för just dina behov.