Dokumentation Nordvärmland

Har du burit på en dröm att göra en bok? Är du intresserad av foto, skrivande, dokumentation, research och vara delaktig i hela den process som krävs för att göra en bok? Då är denna distanskurs definitivt något för dig!

Kvinna i skogen

Utbildningsort: Stöllet
Kursstart:
17 augusti 2020
Kurstid: Heltid, tre terminer. 
CSN berättigad: ja
Internat:
Ja
Distans: lärplattforn Itslearning och närträffar.

Kursen är full!

Nordvärmland är i allra grad värt att utforska

Naturen är storslagen, djurlivet rikt, kulturhistorien hisnande. Här finns också mystiken, sägnerna, historierna, spåren efter 2:a världskrigets mobilisering mot Norge, finnskogen och de små byarna. Här finns det vilda och det ovanliga. Gott om naturreservat och geologiska spår, vilda djur och öring i bäcken. Snygga bilder och spännane text. Listan kan göras lång. "Dokumentation Nordvärmland" startar på NOLL, ett och ett halvt år senare ska boken vara klar i samband med en utställning om arbetet. 

En del vet vi nu, men inte allt

Det kommer att bli en utmande, äventyrlig, rolig och kreativ resa med alla beståndsdelar som ingår i att göra en bok. Vi ska söka efter det som ännu inte är känt – eller upptäckt. kursen börjar med 2 veckor närstudier där vi gör research, möter och intervjuar människor, rekognosering av hela Nordvärmland besöka så många platser som möjligt. Det finns många kunniga människor runt om i Värmland

Målet är att ta in så mycket fakta som möjligt, intryck, känslor, för att återkomma vid rätt tidpunkt för fotografering, dokumentation och skrivande. 

I kursen ingår en fotoutbildning med system-/ kompaktkamera, redigering och bildbehandling, dokumentation och skrivande. Det ingår även ett marknadsföringsmoment. Boken kommer att innehålla cirka 227 sidor och ska inrymma ett 30-tal artiklar med skiftande omfång i text och bild. Svartvitt och färg. Vi kommer även att arbeta med QR koder (quick respons) för avläsning i boken.

En flexibel distansutbildning

De två första veckorna varje termin är närstudier och därefter är det närträffar ca 1 gång i månaden eller vid behov. Övrig tid arbetar vi på lärplattformen Itslearning både enskilt och i grupp. Du har alltid tillgång till kursledaren som guidar dig i dina frågor

Ansökan

Du som söker bör ha ett intresse av fotografering med system-/ kompaktkamera, bildbehandling och skrivande. Kursen är unik i sitt slag och har aldrig tidigare genomförts på någon folkhögskola i Sverige. Utmaningarna är många, möjligheterna är ännu fler. 

 

Undervisningen är gratis, mat, logi,serviceaavgift och eventuellt material tillkommer.  

Kursledare är fotograf och skribent Håkan Olsén