Grafikakademin

Grafikakademin är en ettårig distanskurs för dig som vill arbeta kreativt med grafiska verktyg. Syftet är att öka dina hantverksmässiga och konstnärliga kunskaper och färdigheter i de olika tryckteknikerna.

Under Grafikakademins första termin får du lära dig grunderna inom tvådimensionellt skapande inom grafiska tekniker. Du får grundkunskap i de olika tryckteknikerna, använda dig av analogt och digitala skapande, samt experimentera mellan teknikerna. Du får också kunskap om hur man kan arbeta miljövänligt.

Med hjälp av foto, teckning och bildredigeringsprogram får du möjlighet att träna upp dina analoga och digitala förmågor. I undervisningen ingår även grafikhistoria och bildkomposition.

Under termin 2 får du lära dig att tillämpa grundteknikerna du lärt dig under termin 1.

Du arbetar med olika teman i projektform. Du får också möjlighet at fördjupa dig inom någon av teknikerna och testa hur grafik till exempel kan användas tredimensionellt skapande eller inom andra konstformer.

Datum närträffar hösten 2019:

  • Vecka 37: 13-17 oktober
  • Vecka 41: 11-13 oktober
  • Vecka 48: 29 november - 1 december

Tider för samtliga närträffar:

  • Fredag: kl. 17.00 – 21.00
  • Lördag och söndag: kl. 08.30 – 15.00

Förkunskaper

För att kunna vara delaktig i kursen behöver du grundläggande kunskaper i digital kommunikation, exempelvis att skicka mejl, samt ha tillgång till en dator.

Antagning och ansökan

För att din ansökan ska behandlas krävs att den:

  • Är inskickad i tid
  • Innehåller personbevis och personligt brev

I de fall då vi har fler sökande än antal platser på kursen gör vi ett urval baserat på de sökandes behov, motivation att gå kursen samt förmåga att arbeta i grupp. Denna bedömning görs med utgångspunkt i det personliga brevet.

OBS: Din ansökan måste innehålla personligt brev och personbevis för att behandlas. Du får inget personligt mejl där skolan ber om kompletteringar, utan var uppmärksam på statusen under ”Mina ansökningar” på ansökningssidan. (För länk: se automatiskt mejlsvar som skickades när ansökningen gjordes.)

Kontakt

Hilda Lindström, lärare
hildalndstrm@gmail.com