Individuellt fokus

Det här är en kurs för dig som vill kombinera studier på anpassad nivå med praktisk träning som underlättar din vardag.

Utbildningsort: Kristinehamn
Längd: 1 – 3 år
Studietakt: 20 timmar per vecka, helfart
Sista ansökningsdag: Kontinuerlig antagning
Studiestödsnivå, CSN: Grundskolenivå och Gymnasienivå
Internat: Ja

SISTA ANSÖKNINGSDAG 15 MAJ HAR PASSERAT. SENA ANSÖKNINGAR BEHANDLAS I MÅN AV PLATS

Kursen vänder sig till dig med högfungerande autism som önskar läsa ämnen/behörigheter på grundskole- och gymnasienivå samtidigt som du får chans att träna på vardagliga moment som ekonomi/hushållning, matlagning och boendeträning. Du får också träna på socialt samspel i en liten grupp samt öka självständighet och självkänsla. Vi arbetar utifrån ett strukturerat och specialpedagogiskt arbetssätt, alltid med din individuella utveckling i Fokus.

Om kursen

• De första veckorna är prova-på-veckor.
  • Samling varje morgon med kaffe/te/choklad.
  • Du ingår i en liten grupp.
  • Veckan består av 20 timmar lektioner.
  • Din närvaro följs upp varje vecka.
  • Klassen har ett hemklassrum.
  • Kursen har en liten personalgrupp.

Du får individuell målplanering utifrån behov och förutsättningar. Skoldagarna innehåller lektioner som är gemensamma för hela klassen. Du får också tid för eget arbete utifrån din egen målplanering. Du får möjlighet att hitta ditt eget arbetssätt och prova olika typer av hjälpmedel.