Bo på internat

Du har möjlighet att bo på internat när du studerar på Kyrkeruds folkhögskola. Internatboendet är en viktig del av folkhögskolans studiemiljö och hos oss på Kyrkerud finns både enkel- och dubbelrum.

Det är tillåtet att ha gäster på internatet under enstaka nätter. Med gäster avses anhöriga och inte andra kursdeltagare som inte bor på internatet.

Inackordering

Internatetboendet omfattar rumshyra 7 dagar/vecka samt mat och kaffe 5 dagar i veckan.

I detta ingår: Frukost, lunch och middag samt förmiddags -och eftermiddagskaffe (Obs: middag serveras ej på fredagar). Kost och logi går ej att dela på.

I Kyrkeruds restaurang serveras, utöver dagens lunch, vegetarisk samt vegansk kost. 

Boendekostnad, kost och logi för kursdeltagare läsåret 2019/2020

  • Enkelrum, kost och logi 4 000 kronor/4 veckor
  • Enkelrum med dusch och toalett, kost och logi 4 250 kronor/4 veckor
  • Dubbelrum, kost och logi 3700 kronor/4 veckor

I boendekostnaden ingår tillgång till tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och bredbandsuppkoppling. Sänglinne finns att hyra för 50 kronor per byte.

Det finns ett fåtal rum där man, mot tre veckors prövotid, kan få ta med sig husdjur.

Rummen

Rummen är enkelt möblerade med säng inklusive madrass, skrivbord och stol, hylla och sänglampa. Garderobsutrymmen finns i varje rum. Tvättställ finns i så gott som alla rum, gemensamma dusch- och toalettutrymmen finns i korridoren. Du tar själv med dig täcke, kudde, sänglinne, överkast, handdukar, eget husgeråd och andra textilier som du vill ha i ditt rum.

Försäkringar

I din årliga serviceavgift som kursdeltagare ingår en olycksfallsförsäkring. Den gäller heltid för dig som bor på internatet. För övriga gäller den under verksamhetstid. Om du bor på internatet behöver du dessutom komplettera med en egen hemförsäkring.

Gemensamma utrymmen

I de olika elevhemmen finns sällskapsrum och pentry. Alltså många och goda möjligheter till samtal och studiesamvaro. Dessutom kan du utnyttja de flesta av skolans lokaler och verkstäder även på fritiden. Skolans matsal är också en viktig samlingspunkt, där du kan njuta av skolkökets goda mat.

Kontakt

Telefon expedition: 0573-133 40 
E-post: kyrkerud@regionvarmland.se