Studera och bo hos oss

Vem vill sluta när det är som allra roligast? Hos oss kan du kombinera dina studier med boende och nyttja skolans lokaler dygnet runt. Internatboendet är en viktig del av folkhögskolans studiemiljö.

Studerande som målar i ett internatrum

Rummen

Hos oss finns det både enkel- och dubbelrum. Rummen är enkelt möblerade med säng inklusive madrass, skrivbord och stol, hylla och sänglampa. Garderobsutrymmen finns i varje rum. Tvättställ finns i så gott som alla rum, gemensamma dusch- och toalettutrymmen finns i korridoren.

Du tar själv med dig:

• Täcke
  • Kudde
  • Sänglinne
  • Överkast och andra textilier
  • Handdukar
  • Eget husgeråd

Det är tillåtet att ha gäster på internatet under enstaka nätter. Med gäster avses anhöriga och inte andra kursdeltagare som inte bor på internatet.

Gemensamma utrymmen

I de olika elevhemmen finns sällskapsrum och pentry. Alltså många och goda möjligheter till samtal och studiesamvaro. Dessutom kan du utnyttja de flesta av skolans lokaler och verkstäder även på fritiden.

Köket

Skolans matsal är en viktig samlingspunkt, där du kan njuta av frukost, lunch, middag och fika. Skolköket serverar alltid vegetarisk samt veganskt alternativ.

Studerande i skolmatsalen

Inackordering

Internatetboendet omfattar rumshyra 7 dagar/vecka samt mat och kaffe 5 dagar i veckan.

I detta ingår: Frukost, lunch och middag samt förmiddags -och eftermiddagskaffe (Obs: middag serveras ej på fredagar). Kost och logi går ej att dela på.

Boendekostnad, kost och logi för kursdeltagare läsåret 2019/2020

• Enkelrum, kost och logi 4 000 kronor/4 veckor
  • Enkelrum med dusch och toalett, kost och logi 4 250 kronor/4 veckor
  • Dubbelrum, kost och logi 3700 kronor/4 veckor

I boendekostnaden ingår tillgång till tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och bredbandsuppkoppling. Sänglinne finns att hyra för 50 kronor per byte.

Det finns ett fåtal rum där man, mot tre veckors prövotid, kan få ta med sig husdjur.

Försäkringar

I din årliga serviceavgift som kursdeltagare ingår en olycksfallsförsäkring. Den gäller heltid för dig som bor på internatet. För övriga gäller den under verksamhetstid. Om du bor på internatet behöver du dessutom komplettera med en egen hemförsäkring.