Målarakademin fortsättning

Målarakademin fortsättning vänder sig till dig som har vissa grundkunskaper i teckning och måleri som till exempel från kursen målarakademin grund.

Kursen går under en termin med fyra närträffar på skolan och däremellan eget arbete hemma med möjlighet till viss återkoppling av lärare och andra kursdeltagare.

I den här kursen fördjupar vi oss i både materialkunskap och det egna uttrycket. I oljemåleriet går vi igenom tekniker och material som lasyrer, arbeta med sandpapper och fernissa. Du får prova på olika storlekar och format, allt från väldigt stort till mycket litet. Under den här kursen får du stor valfrihet att arbeta med eget uttryck men det finns också givna uppgifter för den som vill. Allt med stöttning av lärare.

Under kursens gång kommer du att få del av andra konstnärers verk, intressanta länkar till inspirationskällor och över huvud taget många spännande tips från både lärare och dina kurskamrater.

De fyra närträffarna har följande tema och datum

 •  21-08-20–21-08-22
  Vi arbetar med valfritt motiv i akryl eller olja samt går igenom laserings- och sandpappersteknik.
 • 21-09-17–21-09-19
  Målar/tecknar stort och litet.
 • 21-10-29–21-10-31
  Fördjupning i färglära både teoretiskt och via praktiska övningar. Målar i valfritt material.
 • 21-11-26–21-11-28
  Modellmåleri med levande modell. Montera duk på spännram.

Det finns 12 platser till kursen. 

Kursmål

Kursens mål är att ge en bredare kunskap i de måleriska teknikerna samt möjlighet till starten på ett eget bildspråk. Den ger goda förutsättningar till fortsatt eget skapande och förbereder för vidare konststudier.

Om mig Marie Levin, lärare på Målarakademin fortsättning

Gick konstskolor på 80-talet; Kyrkerud, KV:s konstskola och Hovedskou måleri. Bytte riktning mot dans, film med mera. Har arbetat som konstnär och pedagog inom olika kreativa områden som måleri, film, textil, remake/recycle och dans under cirka 30 år. Fokuserar nu på mitt egna måleri, utforskar färgernas magiska värld och delar gärna med mig av det jag finner fram till. Arbetar i egen ateljé och är för närvarande inriktad mot oljemåleri.
Även ansvarig för distanskursen målarakademin grund och krokin på Kyrkeruds folkhögskola.

 

Ansök här