Läs klart gymnasiet med konstnärlig inriktning

Allmän kurs – konstnärlig inriktning vänder sig främst till dig som saknar gymnasieutbildning och har ett särskilt intresse för bild och form. Det kan vara ett första steg för att studera konst eller andra högre utbildningar.

Utbildningsort: Kyrkerud, Årjäng
Kurstyp: Allmän kurs-konstnärlig inriktning 
Längd: 1 - 3 år
Studietakt: 100 %
Start: januari och augusti 
Sista ansökningsdag: 15 oktober och 15 april (Vi tar emot en sen ansökan i mån av plats) 
Studiestödsnivå, CSN: Gymnasienivå (A1)
Internat: Ja

Välkommen till konstskolan i Värmland

På den här utbildningen kan du kombinera studier för att få gymnasiebehörighet med konstnärliga ämnen. Att studera på folkhögskola är en friare skolform än Komvux och andra liknande vuxenutbildningar. 

Läs mer om att studera på folkhögskola

Bo på vårt internat

Du kan bo på skolans internat under din studietid och umgås med andra likasinnade från våra övriga utbildningar. Många ser tillbaka på sin studietid med värme och glädje där de träffat vänner för livet. 

Läs mer om vårt internat

 

Utbildningens innehåll

Du kan få grundläggande behörighet efter ett, två eller tre år. Det beror på vilka förkunskaper du har. Du studerar främst svenska, matematik och samhällskunskap, religion, naturkunskap, engelska och historia som är så kallade gymnasiegemensamma ämnen. Du börjar på den nivå du befinner dig och har goda möjligheter att påverka såväl innehåll som arbetssätt.

I studierna ingår källkritik, studieteknik, informationsteknik, muntlig och skriftlig framställning. Du läser även konstnärliga ämnen som teckning, måleri, textil, keramik, grafik, foto och skulptur.

Du studerar i teman och projekt, ibland individuellt och ibland i grupp. Diskussioner och erfarenhetsutbyte i klassrummet är en viktig del av arbetet. Stor vikt läggs vid ditt eget kunskapssökande och dina egna reflektioner. Gemensamma föreläsningar och temadagar är en del av utbildningen.

 

 

Kontaktinformation Årjäng och Säffle

Therese Sjögren
bitr rektor
010-83 31 350
070-60 13 350

therese.sjogren@regionvarmland.se