Måleri och grafik – fördjupningsår

Måleri och grafik – fördjupningsår är en utbildning för dig som vill arbeta främst med det tvådimensionella bildberättandet. Här får du möjlighet att fördjupa dina färdigheter inom bland annat måleri, grafik och textil. Genom friare kurser och gemensamma uppgifter kan du utforska och förstärka ditt eget konstnärliga uttryck.

Längd: 1 läsår
Studietakt: 100%
Start: 16 augusti 2021
Sista ansökningsdag: 15 april 2021 (Vi tar emot en sen ansökan i mån av plats)
Studiestöd: CSN gymnasienivå (A1)
Förkunskaper: Konstnärligt basår eller liknande
Internat: Ja

Här får du fördjupa dina färdigheter och kunskaper i den tvådimensionella bildens uttrycksmöjligheter. Du får jobba med olika material och tekniker – allt ifrån kol och blyerts till akvarell, tempera, akryl, gouache, tusch och olja – men stor vikt läggs även på det konstnärliga innehållet. Ibland utgår vi från tydliga teman och ibland från friare utgångspunkter och studier.

Det här är en utbildning både för dig som senare vill söka sig vidare till estetiska högskolor och dig som helt enkelt tycker att konst är underbart roligt och vill ge sig själv ett koncentrerat år med eget skapande. För att kunna följa med i undervisningen bör du ha förkunskaper som motsvarar minst en termins heltidsstudier i konst.

Under ledning av våra lärare, som är verksamma konstnärer/konsthantverkare, kommer du att jobba både individuellt och i grupp. Tillsammans med gruppen kommer du att få göra studieresor och besöka muséer, utställningar och konsthögskolor.

I våra vackra ateljéer finns gott om utrymme. Den egna insatsen är avgörande för vilka framsteg du gör under terminen/året.