Våra utbildningar

Molkoms folkhögskola har två typer av utbildningar. Här kan du läsa klart grundskolan eller gymnasiet på någon av våra allmänna kurser eller studera en särskild kurs, där du fördjupar dig proffesionellt.

Foto på elever med postitslappar

Folkhögskolan strävar efter att ha mindre och sammanhållna studiegrupper. Ofta studerar du ämnesövergripande i projektform med både praktiska och teoretiska inslag. Har du ett specialintresse som du vill vidareutveckla inom friskvård eller media, kan du välja någon av skolans profillinjer inom film, skådespel och hälsa. För dig som har någon form av neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF) finns Allmän kurs Estet -NPF (i Karlstad) och Animation (i Molkom).

Om du saknar grundskole- eller gymnasieutbildning kan du istället välja Allmän kurs som är folkhögskolans alternativ till Komvux. Det går att läsa kursen både i Molkom och Karlstad. För dig som har svenska som andraspråk finns det också två specialinriktningar.

Om du vill testa hur det är att läsa på universitetet kan vi erbjuda Collegeåret, som är förberedande inför högre studier.