Lyckas med att skaffa din gymnasiebehörighet

Om du känner att du behöver inspiration och stöd för att orka ta tag i dina gymnasiestudier så kan den här kursen vara något för dig. Även om du känner att du redan har provat allt och kanske till och med gett upp, så kan vår skolform som är lite friare, vara precis det du behöver för att lyckas.

Unga i ett klassrum allmän kurs ung

Hos oss kan du lyckas med dina gymnasiestudier

Allmän kurs – ung är för dig som är mellan 16-20 år. Här får du vara i en mindre grupp tillsammans med klasskamrater i samma situation som du.

Hos oss deltar du aktivt genom samtal och gemensamt lärande i grupp. Utbildningen anpassas efter dina förkunskaper, förutsättningar och erfarenheter. Du får en egen arbetsplats i ett hemklassrum.

Vi genomför också gemensamma skolaktiviteter såsom friluftsdagar, fotbollsturneringar, teaterbesök, studiebesök med mera.

Tillhörighet, trygghet och gruppen är viktigt för din utveckling

Här finns stora möjligheter att göra anpassningar efter ditt sätt att lära dig. Kursen har extra stöd i form av att samtliga lektioner är lärarledda, vissa ämnen har mer lektionstid och studieteknik finns med på schemat. Vi arbetar till viss del med teman där flera ämnen ingår samtidigt. Du studerar i din egen takt på den nivå du är och tillsammans med studievägledaren formar ni en studieplan.

Studier utan prov och betyg

På folkhögskola läser du ämneskurser utan tidspress och du slipper betygsjakten och nationella prov. Du får ett studieomdöme och ämnesbehörigheter, studieomdöme är en sammanfattande bedömning av din studieförmåga, ämnesbehörighet motsvarar godkänt ämnesbetyg. Din grundläggande behörighet tillsammans med ditt studieomdöme använder du när du söker till yrkeshögskola, högskola eller universitet.

Mål för utbildningen

• Gymnasiekompetens
  • Fler möjligheter i framtiden
  • Nya erfarenheter, lära känna nya människor och att ha roligt under utbildningstiden