Animation

Har du en passion för att teckna och skapa berättelser? Här kan du utveckla dig estetiskt i en kreativ miljö omgiven av andra med samma intresse av att skapa liv genom bilder.

Animation

Animation är en kurs för dig som vill lära dig grunderna i att animera. Undervisningen sker enskilt, i mindre grupper och i helklass. Animation är den största delen av kursens schemalagda undervisning. På kursen arbetar vi med 2D-animation, klassiskt och digitalt, samt Stop Motion.

Efter avslutade studier på Animation har du möjlighet att fördjupa dig ytterligare genom kursen Animation & Motion Design som startar HT-21.

Kursen passar även för dig med någon form av NPF-diagnos då det finns resurspersonal med som extra stöd i klassrummet.

Mål för utbildningen

Målet är att lära sig grunderna inom animation och förbereda sig för vidare studier och inför ett framtida yrkesliv som animatör. Du får även möjlighet att utvecklas praktiskt, teoretiskt, estetiskt och socialt utifrån dina intressen.

Utbildningens innehåll:
• Animation (teori och praktik)
• Fysisk aktivitet
• Individuell planering, uppföljning och utvärdering av personliga mål
• Agenda 2030

Egen utrustning/låneutrustning

Skolan tillhandahåller:
Ljusbord
Hårddisk
DSLR-kameror
Ipads
Wacom Cintiq Pro 16 ritplattor
Datorer

Vi använder oss av olika programvaror, men främst Dragonframe och Adobe Animate CC. Till vissa övningar använder vi iPads med utvalda appar.

Kursplan

Kursen består av 39 veckor

Första terminen arbetar vi mycket med traditionell teknik, framför allt med papper och penna, för att enklare kunna fokusera på de praktiska grunderna och beståndsdelarna inom animation. Moment genomförs genom olika övningar, både individuellt och i mindre grupper. Du får också teoretisk undervisning i animationshistoria.
Under andra terminen arbetar vi både traditionellt och digitalt. Du får grundläggande introduktion till digital animation och får möjlighet att utnyttja det du lärt dig under första terminen i ett kortare filmprojekt.

I flera utbildningsmoment delas klassen upp i två grupper och vissa lektioner har hela klassen gemensamt. Under termin två finns möjlighet till grupparbete i filmprojekt.

Utbildningen lägger också vikt vid övningar i berättande, manus och storyboards.

Du får möjlighet under läsåret att sitta ner enskilt och gå igenom din individuella planering, uppföljning och utvärdering av personliga mål.

På Agenda 2030 har vi de globala målen i Agenda 2030 som grundläggande tema. Vi går igenom de olika målen genom diskussioner, filmer samt praktiska övningar. En stor del av innehållet formas, i samråd med undervisande lärare, utifrån de studerandes egna önskemål och intresseområden

Boende

Om du väljer att bo på skolans internat så bor du tillsammans med övriga studerande på Animation på elevhem Östan eller Västan. De flesta rum på dessa elevhem är enkelrum och har egen toalett och dusch.

För dig med NPF-diagnos erbjuder vi enklare stöd i boendemiljön på elevhemmet, exempelvis stöd i städ och tvätt. Detta stöd finns tillgängligt två dagar i veckan mellan 14:30-16:30.

Ansökan

Länk till webbansökan hittar du i fliken Ansökan längre ner på sidan. Ett av urvalskriterierna är våra antagningsdagar under vårterminen som ett antal sökande kallas till.

För att din ansökan ska vara giltig ska du även skicka in:

* Personbevis
* Personligt brev (Beskriv varför du söker och vem du är)
* Betyg på senaste högsta utbildning (Ex gymnasium)
* Diagnosutlåtande (om du har en NPF-diagnos)

Du kan också skicka in arbetsprover tillsammans med din ansökan och gärna ange vilka förkunskaper du har, dock inget krav.

Kursintyg

Efter avslutat år på Animation får du ett kursintyg som visar att du har genomfört kursen. För detta krävs att din närvaro är 80 procent eller högre.

Molkoms folkhögskola

Thomas Boy