Mörudden

Picknick, bad, finmiddag eller övernattning. Alternativen är många för dig som tar bussen till Mörudden.

Stranden

Mörudden på Hammarö, precis vid Vänerns strand, erbjuder det mesta på ett och samma ställe. Kombinationen av natur, badplatser och närheten till både restaurang och boende är heltäckande. Här finns dessutom café, kiosk och servicebutik.

Hammarö erbjuder flera naturreservat med härliga strövområden för avkopplande promenader. Här finns också gott om fina badplatser med både sandstrand som klippor och det är något av ett eldorado för alla som gillar fiske, surfing och andra vattensporter.

Strand

Campingen, badplatsen och restaurangen ligger på Möruddsvägen på en udde i Vänern. I området finns både sandstrand, småbåtshamn och fina möjligheter till picknick i gröngräset. Tillgänglighetsanpassad toalett och badramp finns också. På campingen finns ett 30-tal stugor och plats för 120 husvagnar och tjugotalet tältplatser.
Längst ut på udden i Vänern ligger restaurang Udden med 180 graders sjöutsikt.

För den aktive finns i närheten till Kileneleden som börjar vid Gunnarskär, går igenom området Hästviken/Bråten och knyter ihop tätorten med Bonäsleden och med Kileneterrängen via friluftsanläggningen Kilenegården. Leden avslutas vid natursköna Bonäsudden-Räggårdsviken.

Hitta hit

Värmlandstrafik buss 904. Gå av vid hållplats Möruddsvägen och ta vägen rakt söderut efter en kort promenad når du småbåtshamnen och lite längre ut Möruddens camping, badstrand och restaurang Udden.