Tillsammans klarar vi det här

När de första fallen av covid-19 konstaterades i Värmland var det nog få som kunde tänka sig att livet ett år senare fortfarande skulle vara helt styrt av viruset. Det har varit ett tufft år, den saken är klar. Och jag måste erkänna att det ibland känts både frustrerande och tröstlöst.

Men det senaste året bevisar också vad vi som organisation klarar när vi mobiliserar och arbetar tillsammans. Hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, kultur och bildning, regional utveckling – alla har ställt om och anpassat sina verksamheter på olika sätt för att möta pandemin.

Den handlingskraft och arbetsmoral vi visat i ett så pressat läge är beundransvärd. Vi har hela tiden agerat professionellt och beslutsamt i en situation där vi själva varit lika utsatta och oroliga som alla dem vi är till för. Det gör mig oerhört stolt och tacksam!

Vaccineringen har startat och ljuset i tunneln syns långt där borta. Jag känner hopp – men än är vi inte där. Vi måste fortsätta att hålla i och hålla ut ännu ett tag till.

Jag vill rikta ett stort och innerligt tack till alla medarbetare för året som gått. Tillsammans kommer vi klara det här.

Peter Bäckstrand 
Regiondirektör