Ett år med hårt arbete och engagemang

– Först och främst vill jag säga TACK till alla medarbetare och chefer i hälso- och sjukvården! Vi är i en situation som ingen av oss har varit med om tidigare och jag vet att alla har gjort och fortfarande gör sitt yttersta för att få vardagen att fungera.

Lena Gjevert, hälso- och sjukvårdsdirektör

När pandemin startade kunde vi följa hur hälso- och sjukvården runt om i världen blev mer och mer belastad för varje dag som gick. Land efter land införde restriktioner för att bromsa smittspridningen.

I Värmland förberedde vi oss därför för ett värsta tänkbart scenario, men hoppades samtidigt att pandemin inte skulle drabba oss på samma sätt. När det första fallet av covid-19 konstaterades i Värmland började omställningen av den värmländska hälso- och sjukvården.

Ett annorlunda år

Vi kan nu se tillbaka på ett annorlunda och slitsamt år. Vi har ställt om, anpassat verksamheten, utbildat och rekryterat personal och tänkt nytt. Vi gör och har verkligen gjort allt vi kan för att hantera konsekvenserna av viruset på bästa sätt, samtidigt som vi upprätthållit den ordinarie akuta vården. Det var nog ingen som anade då att vi nu, ett år senare, fortfarande skulle leva med restriktioner och en annorlunda vardag.

Jag vill tacka var och en av er som under det här året gjort det möjligt att upprätthålla vården samtidigt som vi hanterat covid-19-pandemin. Jag är stolt över ditt engagemang, allt slit och allt det arbete du har utfört.

Nu pågår vaccinationen och vi kan snart se målsnöret. Men låt inte det vi hittills arbetat för vara förgäves.
– Håll ut lite till och följ myndigheternas råd och rekommendationer så att vi tillsammans kan bromsa smittan. Pandemin är inte över än.

Tillbaka till Tiden med covid-19