Konstvisningar och konstvandringar

Är du intresserad av en konstvisning? Kontakta oss. Konstvisningar anordnas bland annat i samband med invigning av nya lokaler. De återkommande konstvandringarna på Centralsjukhuset i Karlstad leds av personal från Konstenheten eller av Kerstin Wessberg.

Under hösten 2019 erbjuder vi särskilda konstvandringar för vård- och omsorgspersonal på Centralsjukhuset i Karlstad.

Kerstin Wessberg om sitt uppdrag som konstguide 

 Det viktigaste som jag hoppas kunna förmedla är att det finns inget rätt eller fel sätt att uppfatta konst på. Det du känner eller tänker när du ser på ett konstverk, det är också rätt, och konstverket finns där bara för att du ska få uppleva det just så. Det är också spännande att höra hur andra upplever samma konstverk.

 Hur och var konstverket är placerat spelar stor roll, och därför är det spännande att få möjlighet att prata om konst i en så speciell och viktig miljö som ett sjukhus. Konstvandringen är tänkt att starta i den stora entrén och kommer att gå genom både äldre och nya delar av sjukhuset. Vi avslutar vandringen i den nya konsthallen. På så vis får vi uppleva sjukhusets olika åldrar och också se konst från olika perioder. Nu håller jag bara tummarna för att massor av människor blir sugna på att följa med!

Läs också om konstvandringarna på Kerstin Wessbergs hemsida.


© Ingalena Klenell/BUS (2015). Kliniskt träningscentrum, KTC. Foto: Jens Magnusson