Noomaraton

Sveriges roligaste filmtävlingen där du gör film på 24 timmar, i ett lag på max 4 personer efter givna regler. Tävlingen genomförs första helgen i september varje år. Alla är välkomna att delta – gammal som ung, amatör som proffs.

Logotyp Noomaraton

Startskottet går kl. 09.00 första lördagen i september och målgång sker exakt ett dygn senare. Under dessa 24 timmar ska du och ditt lag göra en film på 5 minuter utifrån årets kriterier, ett tema, tre föremål och tre platser. Kriterierna tillkännages vid tävlingsstart, via sms.

Under den regionala Noomaraton-visningen tävlar lagen om publikens pris. Juryn utser dessutom två vinnarlag som får representera Värmland på riksfinalen, som sker den 29 september i Stockholm.

Hur gör jag för att vara med och tävla?

Anmälan för 2019 öppnar när vi närmar oss tävlingen. Du anmäler dig via den här sidan.

Deltagande lag får bestå av max fyra personer. Lagmedlemmar är de som är inblandade i själva produktionen. Skådespelare, statister och andra som hjälper till behöver inte räknas in i laget.

Viktiga datum – släpps under 2019

  • Anmäl ditt lag senast kl. 12.00.
  • Varje deltagande lag får ett sms och/eller ett mejl med tävlingsreglerna kl. 09.00.
  • Deltagande filmer läggs upp på Youtube senast kl. 09.00.
  • Filmvisning och prisutdelning på biografen Arenan i bibliotekshuset, Karlstad klockan 18.00.
  • Riksfinal på Filmhuset i Stockholm. Två värmländska bidrag. Vinnaren i Riksfinalen belönas med 10 000:- från Scandinavian Photo.

Mer info på noomaraton.se