Tävlingen Yr i mössan

I dessa virustider, när vi ska hålla avstånd och stanna hemma, hoppas vi att du vill vara med i vår tävling som går ut på att tillverka en huvudbonad i ren ull.

Så här gör du för att tävla 

Du väljer själv vad du vill göra för typ av huvudbonad. Vi hoppas att du vågar ta ut svängarna med tekniker, färger, broderier och applikationer. Det enda kravet är att det är din egna komposition. Max 5 tävlingsbidrag per deltagare. 

Märk ditt tävlingsbidrag med ditt fastsydda namn på insidan av din huvudbonad samt en ifylld tävlingstalong (se nedan) för ditt eller dina bidrag. Lämna in ditt eller dina bidrag på valfritt bibliotek i Värmland senast 1 september 2020.

Alla tävlingsbidrag kommer att visas upp på digitala och fysiska platser i regionen. Vi kommer därför att behålla bidragen till mitten av april 2021.

Priser

Juryn kommer att välja ut femton bidrag som vinner ett presentkort från Arvika Konsthantverk, Konsthantverkarna Karlstad, Stick & Sy, Glad i Garn eller Lydia´s. Dessutom kommer alla som deltar i tävlingen få en överraskning. 

Juryn består av Annika Eriksdotter, Helena Bengtsson, Kerstin Löfgren och Maja Karlsson.

Frågor och funderingar?

Kontakta hemslöjdskonsulent Eva Carina Olsson.