Värmland läser

Om projektet

Värmland läser har som mål att fler människor i Värmland ska ha tillgång till ett rikt språk. Projektet vill bidra till att stärka och utveckla läsförståelse genom ökat läsande i Värmland. Fokus ligger på läsfrämjande insatser.

Kontaktperson och projektledare: asa.ranung@regionvarmland.se

tvardrag

Tvärdrag – ett erbjudande med möjlighet att bli korad som vinnare!

Länkar och dokumentation

Det finns mängder med bra information om läsfrämjande på webben. Här hittar du länkar och dokumentation rekommenderade av Värmland läser.

Språket avgörande när könsklyftan växer

En av årets sommarpratare, Emma Leijnse, gästade mötesplats Värmland i slutet av oktober. I ett filmklipp ger hon sin syn på vad det innebär att tjejer kunskapsmässigt drar ifrån killar. Språket är centralt för att vända en farlig utveckling.

Språket & livet

En inspirationsdag med näring och samtal om varför tillgången till ett rikt språk är centralt för demokrati, folkhälsa och social hållbarhet. Bland gästföreläsarna finns Emma Leijnse som är skol- och utbildningsreporter på sydsvenskan och författare till Fördel kvinna – den tysta utbildningsrevolutionen.

Inbjudan Tvärdrag

Drömmen är att hela Värmland läser! Välkommen till Kick off för Tvärdrag för läsfrämjande.

Språk, demokrati och hälsa

Save the date 29 oktober. Planeringen är igång inför nästa mötesplats som ska handla om språk, demokrati och hälsa. Parallellt jobbar vi med dokumentationen av mötesplats Läsklyftan. Varför är läsförståelse viktigt? Möt föreläsaren Zara Hedelin och några av deltagarna i filmade intervjuer.