Pressinbjudningar

Lägesrapport och information om åtgärder med anledning av det nya coronaviruset

Region Värmland håller pressträff för lägesrapport och information om åtgärder med anledning av det nya coronaviruset.

Lägesrapport och information om åtgärder med anledning av det nya coronaviruset

Träffa ett nätverk som vill påverka EU

EU är en stor union med många olika intressen på alla tänkbara nivåer. Att göra sin röst hörd kräver arbete – och inte minst samarbete.

Ingen pressträff efter regionstyrelsens sammanträde

Observera att det inte kommer att hållas någon pressträff efter regionstyrelsens sammanträde i morgon tisdag.

Region Värmlands första bokslut

På måndag presenterar Region Värmland den nya organisationens första bokslut.

Region Värmland tar över PCI-verksamheten

I februari 2006 etablerades PCI-verksamhet vid Centralsjukhuset i Karlstad. Sedan dess har risken att dö i hjärtinfarkt i Värmland varit bland den lägsta i landet. Nu tar Region Värmland över verksamheten i egen regi.

Region Värmland tar nästa steg för patienter med astma och KOL

Astma och KOL hör till våra vanligaste folksjukdomar. I Värmland finns mer än 30 000 personer som har någon av dessa sjukdomar.

Bättre vårdkoordinering med 1177 Vårdguiden på telefon i egen regi

Den 1 november tog Region Värmland över 1177 Vårdguiden på telefon. I dag svarar ett trettiotal sjuksköterskor med lång erfarenhet av värmländsk hälso- och sjukvård när samtalen kommer. Det skapar förutsättningar för bättre vårdkoordinering.

Nu startar årets influensavaccinering

På tisdag den 19 november startar vaccinationskampanjen. Över 68 000 personer som fyllt 65 år och är folkbokförda i Värmland har fått brev från Region Värmland med erbjudande om avgiftsfri vaccinering.

Utdelning av årets Folkrörelsestipendium och Frödingstipendium

I samband med tisdagens regionfullmäktige delar Region Värmland ut årets Folkrörelsestipendium och Frödingstipendium.

Media välkomnas till pressträff efter regionstyrelsens sammanträde.

Unga röster tar plats på konferens om suicidprevention

På tisdag den 10 september arrangeras konferensen Suicidprevention i Värmland. I år är temat "Unga liv kan räddas" och en stor del av programmet ger plats åt unga röster från Värmland.

Tillsammans mot Värmland 2040

Hur vill vi att Värmland ska vara 2040? Hur utvecklas Värmland på bästa sätt? Det är frågor som Värmlandsstrategin ska besvara. Nu börjar arbetet med att ta fram en ny framtidssplan för hela Värmland, ett arbete som ska involvera så många som möjligt.

Åtta kulturskapare samlas på Alma Löv

Mellan den 25 och 30 augusti samlas åtta kulturskapare på Alma Löv Museum of Unexplored Art i Östra Ämtervik. Samtliga deltar i projektet Space Beyond, jobbar till vardags med barn och unga och är efter ansökan utvalda att fortbilda sig i konstnärligt arbete för och med barn och unga.

Femårsjubileum för ambulanshelikopterverksamheten

Den 23 augusti 2014, hämtades den första patienten av ambulanshelikoptern i Värmland. Fem år senare har ambulanshelikopterverksamheten genomfört en lång rad livsavgörande uppdrag.

Årets drömsommarjobbare genrepar i Arvika

Drygt 150 kulturintresserade unga värmlänningar sökte – efter intervjuer och audition fick 29 möjligheten att under fyra avlönade veckor ägna sig åt sitt drömyrke. Drömsommarjobbet 2019 närmar sig slutproduktion – media bjuds in att träffa årets deltagare på Ritz i Arvika.

Tillbaka till Pressrum