Pressinbjudningar

Publikrekord när nyinstiftat jämställdhetspris delas ut på Genius 2019

Den 14 maj är en av Sveriges största konferenser på temat jämställdhet tillbaka. Genius 2019 blir en dag fylld av tänkvärda föreläsningar, viktiga samtal och starka framträdanden. Dessutom delas det nyinstiftade Geniuspriset ut. Media hälsas välkomna till Karlstad CCC.

Värmland förbereder sig inför att FN:s konvention om barnets rättigheter blir svensk lag 2020

Under åren 2017–2019 har cirka 80 personer i Värmland gått en utbildning i barnets rättigheter. Utbildningen ingår i förberedelserna inför att konvention om barnets rättigheter blir lag 1 januari 2020.

Utmärkelsen Årets vägvisare delas ut för sista gången

På onsdag delas tidigare Landstinget i Värmlands finaste utmärkelse, Årets vägvisare, ut för sista gången. Media hälsas välkomna till utdelningen på Hotell Gustaf Fröding i Karlstad.

Pressträff efter regionstyrelsens sammanträde

Media välkomnas till pressträff efter regionstyrelsens sammanträde.

Karlstads kommun och Region Värmland vill skapa förutsättningar för minskad sjukfrånvaro

Två av Värmlands största arbetsgivare, Karlstads kommun och Region Värmland, arrangerar konferensen ”Vad du behöver förstå för att minska sjukfrånvaron” den 5 april. Chefer inom båda organisationerna är inbjudna för att få kunskap och inspiration.

Ingen pressträff efter regionstyrelsens sammanträde

Observera att ingen pressträff kommer att hållas efter regionstyrelsens sammanträde i morgon tisdag.

Nygammal mottagning – ett lyft för cancerpatienter

En omfattande renovering på Sjukhuset i Arvika ger cytostatikamottagningen och det palliativa teamet förutsättningar för en ännu bättre vård av cancerpatienter i Västvärmland.

Kvalitetsregister förbättrar vården för barn och unga med diabetes

En hälsofrämjande diabetesvård träder fram som en röd tråd under årets Forum Värmland som arrangeras den 14 februari. Forum Värmland är en årlig forskningskonferens som anordnas i samverkan mellan Region Värmland och Karlstads universitet.

Samarbete förstärker kopplingen mellan alarmering och vård

Region Värmland och SOS Alarm utvecklar sitt samarbete på SOS-centralen i Karlstad. Med samlad kompetens och tätare samverkan ska det bli enklare för patienten att komma till rätt vårdnivå.

Schystare kommunikation med företagare

Region Värmland arbetar sedan 2014 med konceptet Schyst kommunikation. Nu har turen kommit till att inspirera företagsrådgivare att kommunicera schyst.

Tandvårdsutredaren Veronica Palm gästar Storfors

Tandvårdsutredningen för en jämlik tandvårdshälsa, som leds av före detta riksdagsledamoten Veronica Palm gör just nu en landsomfattande turné. På torsdag gästar de Storfors.

I morgon väljs Region Värmlands förtroendemannaorganisation

En 155-årig epok är över när landstingsfullmäktige sammanträder för sista gången under tisdagen och onsdagen. I morgon väljs ledamöter, ersättare och presidium i blivande Region Värmlands styrelse och nämnder, samt regionråd.

Media välkomnas till pressträff efter landstingsstyrelsens sammanträde.

Välkommen till en pressträff där smittskyddsläkare Ingemar Hallén berättar om stundande influensasäsong

Influensasäsongen närmar sig. I dagarna har cirka 65 000 personer i Värmland som fyllt 65 år fått brev hem med erbjudande om att vaccinera sig. På tisdag startar årets vaccinationskampanj.

Satsning på Sjukhuset i Arvika

Landstinget i Värmland har under de senaste åren utvecklat verksamheten vid Sjukhuset i Arvika. I somras infördes en ny akutjourlinje, arbetet med att forma om slutenvården är i full gång och nu startas ett koncept kring mobil vård.

Detta händer händer under Världsdagen för psykisk hälsa

I morgon är det Världsdagen för psykisk hälsa. Landstinget i Värmland uppmärksammar dagen på flera sätt och hälsar alla välkomna till aktiviteter i Hagfors, Karlstad och Torsby.

Landstingets delar ut årets Frödingstipendium och Folkrörelsestipendium

Landstinget delar traditionsenligt ut årets Frödingstipendium och Folkrörelsestipendium i samband med onsdagens sammanträde i landstingsfullmäktige.

Nu kan unga ta ställning till organ- och vävnadsdonation

På måndag inleds Donationsveckan. Från och med i år får den som fyllt 15 år själv ta ställning till organ- och vävnadsdonation och anmäla ett ja eller nej till donation i donationsregistret.

Tillbaka till Pressrum