Kom närmare - vårens stora utställning i 13 värmländska kommuner

Verk av konstnären Tilda Engstrand.

Kom närmare - vårens stora utställning i 13 värmländska kommuner

Kom närmare – en vårutställning som kommer ge dig som besökare en konstnärlig upplevelse utöver det vanliga. Utställningen kommer för första gången finnas i nästan hela Värmland och pågår 28 maj till 30 juni.

Just nu kan färgen och konsten i vardagen verka längre bort än någonsin, det är precis därför kursdeltagare på Kyrkeruds folkhögskola kommer att genomföra den årliga stora vårutställningen. Inte i folktäta gallerier och skollokaler lokalt som vanligt - utan i skyltfönster utspridda i 13 värmländska kommuner.

En utställning som ses utomhus och på flera orter – så att du kan våga komma nära

– Vi har valt att kalla utställningen Kom Närmare för att det är en fras vi sällan använder just nu. Du kan komma så nära du vill, det är tryggt och säkert med konst i ett fönster. Samtidigt som vi för första gången får sprida ut oss över hela Värmland och på så sätt komma närmare hela länet. Kom närmare för att se detaljer, kom närmare Kyrkeruds folkhögskola, kom närmare konsten, och kanske lite närmare ett slut på dessa konstiga tider, säger Tilda Krantz, kursdeltagare.

Varje fönster kommer att ha ett unikt tema och ställer ut konstverk gjorda i olika tekniker; keramik, grafik och måleri. Här visas konstverk skapade av kursdeltagare under åren 2020 och 2021, en reflektion av en tid som kommer att dokumenteras i historieböckerna.

Utställningen kommer att finnas i Årjäng, Charlottenberg, Arvika, Säffle, Torsby, Sunne, Kil, Karlstad, Forshaga, Munkfors, Hagfors, Filipstad och Storfors.

www.regionvarmland.se/komnarmare kan du se en karta med alla platser.