Nu öppnar bokningen för vaccin mot covid-19 för personer som är över 30 år

I dag måndag öppnar bokningen för vaccinering mot covid-19 för alla som är 30 år eller äldre (födda 1991 eller tidigare).

På grund av tekniska begränsningar i e-tjänsterna på webbplatsen 1177.se går det för tillfället endast att boka tid via telefonbokningen. Felsökning pågår och ytterligare information kommer.

Precis som för föregående grupper gäller följande i samband med vaccination mot covid-19:

  • Tid bokas genom att kontakta Region Värmlands telefonbokning på 010-831 80 70. På grund av de tillfälliga tekniska begränsningarna är det för tillfället inte möjligt att boka tid via e-tjänsterna på 1177.se.
  • Vissa personer behöver boka tid via tidsbokningen för att få en medicinsk bedömning innan sin vaccination. Det gäller exempelvis personer som haft kraftiga reaktioner efter tidigare vaccinationer eller som fått andra kraftiga allergiska reaktioner. Läs mer om vilka personer som behöver ringa för att boka tid.
  • Tid för dos 2 ges i samband med den första vaccinationen. Dos 2 ges cirka sju veckor efter den första dosen. Tiden ska endast ombokas vid sjukdom eller andra medicinska skäl. Personer som bokar sin vaccinering bör därför ha en preliminär plan för hela vaccinationen redan vid bokning av dos 1.
  • Ett brev med information om hur vaccination mot covid-19 bokas och vad som är viktigt att tänka på inför vaccinationen skickas till personer som är födda 1982-1991 och folkbokförda i Värmland.

Till fas 4 hör personer som är 18 år eller äldre och som inte har prioriterats i de tidigare faserna. För att underlätta att boka sig rätt är möjligheten att boka tid inte synlig för personer som är yngre än aktuell åldersgrupp när man loggar in i e-tjänsterna på webbplatsen 1177.se.

Yngre personer med ett medicinskt tillstånd som innebär att man är prioriterad för vaccinering redan nu kontaktar telefonbokningen för att boka tid. Turordningen bygger på Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att erbjuda de äldsta och sårbaraste vaccinering först.

– Det finns många bokningsbara tider veckan efter midsommar och framåt. Så nu öppnar vi upp två femårsgrupper vilket innebär att alla som är 30 år eller äldre kan boka tid, säger vaccinationssamordnare Anders Nordmark.