Parkera som anställd vid Centralsjukhuset

Den 1 september 2021 börjar ett nytt parkeringssystem införas för besökare och personal vid Centralsjukhuset i Karlstad. Här får du information om vad det innebär för dig som är anställd och behöver parkera ditt fordon under ditt arbetspass.

Syftet med det nya parkeringssystemet är att det ska bli enklare att parkera och betala parkeringsavgiften. Digitala tavlor i området kommer att visa var det finns lediga platser. 

Parkeringssystemet införs i etapper under hösten 2021. Först ut är plan fem i nya parkeringshuset som öppnar för personal samt parkeringsgaraget intill Klarälvsentrén. 

Regionfastigheter ansvarar för parkeringsverksamheten. Företaget Apcoa Parking är upphandlad entreprenör för sköter drift, övervakning och kundservice.

För att erhålla personalavgift behöver du som anställd skaffa ett konto i appen Apcoa Flow. Mer information om Apcoa Flow finner du längre ned på sidan. 

Parkeringsplatser för dig som anställd

På parkeringsområdena nedan kommer en kamera att läsa av bilens registreringsnummer när du åker in och ut. Du betalar för den tid du parkerar och systemet sköter själva betalningen. Inga e-tjänstekort behövs när du registrerat dig i Apcoa Flow, det är bara att parkera. 

Följande p-platser ansluts till systemet 1 september 2021:

  • Parkeringshuset P12 huvudentrén. Plan fem är öppet för personal så länge det finns lediga platser på det våningsplanet. På plan fem gäller personalavgift, på övriga våningsplan i parkeringshuset debiteras besöksavgift.  

Följande ansluts senare under hösten 2021:

  • Parkeringsgaraget P60 Klarälvsentrén är tills vidare öppet endast för personal. Så fort det så kallade skalskyddet upphör öppnas garaget även för besökare, preliminärt sker det  nder oktober. Personalavgift gäller då endast kl 20-08 i P60, övrig tid gäller besöksavgift.
  • P8, parkeringen utanför psykiatrihuset, infart från Älvgatan.
  • P6, parkeringen utefter "förlossningsinfarten", infart från Älvgatan
  • P5, utanför operationshuset, infart från Älvgatan
  • Parkeringen vid Regionens hus - personalavgift 1.60 kr per timme införs för personal som installerat Apcoa Flow

Parkeringsavgift och betalsätt 

På vardagar klockan 07.00 till 17.00 kostar det 1.60 kronor per timme att parkera vid parkeringsplatser som är anslutna till parkeringssystemet. Övriga tider är det avgiftsfritt.

Undantag gäller för parkeringsgaraget P60 Klarälvsentrén där personalavgift  endast gäller klockan 20.00 till 08.00 alla dagar. Övriga tider gäller besöksavgift i P60.

För att erhålla personalavgift ska du:

  • Vara anställd inom Region Värmland.
  • Vara registrerad i personalsystemet Heroma.
  • Ha ett konto i en särskild app som heter Apcoa Flow.

I appen Apcoa flow behöver du registrera ett betalkort, din e-postadress och fordonets registreringsnummer.

Fram tills att P5, P6 och P8 är anslutna till det nya systemet med kameraregistrering är det avgiftsfritt för personal att parkera på dessa områden.  

Observera att det endast är på parkeringarna som ansluts till kameraregistrering som det är möjligt att erhålla personalavgift. Förutsättningen är att du registrerat dig i appen Apcoa flow.

Det är förstås möjligt för personal att parkera på samtliga parkeringsområden och betala i p-automat eller inom 72 timmar i Apcoas webbportal, www.apcoa.se, men då gäller alltid ordinarie besöksavgift.

För den som väljer att inte registrera sig i Apcoa Flow eller betala besöksavgift skickas en faktura till fordonsägaren där besöksavgift debiteras. En faktureringsavgift på 59 kronor tillkommer.

Registrera dig i appen Apcoa Flow

Få reda på mer om Apcoa Flow och ta del av instruktion om hur du registrerar dig.

Viktigt att instruktionen följs, till exempel att "Automatisk debitering" markeras.