Nu kan du anmäla dig till konferensen om suicidprevention

Sedan en vecka tillbaka är det möjligt att anmäla sig till konferensen som hålles i Karlstad i april. Alla som vill veta mer om självmord och självmordsprevention är välkomna.

– Det är flera mycket bra och omtyckta föreläsare som medverkar i konferensen, säger Bengt Stenström som är regional samordnare för suicidprevention i Värmland.

Ullakarin Nyberg, psykiater, forskare och författare, deltar via länk och inleder konferensen med att berätta om fakta, myter och forskning. Selene Cortes, från organisationen Mind föreläser över ämnet skam och Charlie Eriksson, som har egen erfarenhet av psykisk ohälsa, ger både kunskap och inspiration.

Flera lokala organisationer medverkar också under konferensen. Några exempel är Första linjen för unga Karlstad, Värmlands mansforum och Rädda Barnen, Värmland. 

Alla kan bidra

Temat för konferensen är Alla kan bidra.

– Vi tror att alla kan vara med och bidra till att antalet självmord minskar. Ju mer vi vet om självmord och självmordsprevention desto bättre kan vi bemöta personer som har självmordstankar.

Arrangör för konferensen är Värmlands regionala samverkansgrupp för suicidprevention. I gruppen finns representanter för Värmlands alla kommuner, landstinget och flera andra organisationer. Gruppen har tagit fram en handlingsplan för suicidprevention där bland annat samverkan och kunskapshöjning ingår.

– Självmord är ett folkhälsoproblem som berör alla i samhället. Därför måste vi arbeta brett med självmordsprevention och jobba tillsammans.

Många anmälda

En vecka efter att det blivit möjligt att anmäla sig till konferensen är över 70 personer anmälda.

– Det är ett stort intresse för konferensen. Det bådar gott för arbetet med självmordsprevention i Värmland, säger Bengt Stenström.

Anmälan och mer information om konferensen

Affisch att skriva ut